Sezonas Atklāšana 2018

Atkla

19. maijs šogad bija oficiālā sezonas atklāšanas diena, kuras ietvaros organizējām atklāšanas regati. Sacensības notika trīs švertlaivu klasēs – Optimist, Laser 4,7 un Lasser Standard, kā arī jūras sacensību jahtām. Jahtas devās maršrutā uz Mērsragu un atpakaļ. Švertlaivas sacentās īsajās distancēs. Visas dienas garumā bija spirgts ziemelītis un skaidras un saulainas debesis. Burvīgi laika apstākļi burāšanai un piemēroti jahtu distancei.

Jahtu konkurencē uzvarētāja Ventoux Deux aiz sevis atstājot otrajā vietā Diks un trešajā vietā Frīdis. Laser Standard klasē pieci dalībnieki. Pirmajā vietā Rihards Vaivods, otrais Mārtiņš Jankovskis un trešais Mārtiņš Junkers. Laser 4.7 klasē arī pieci dalībnieki. Pirmajā vietā Roberts Štāls-Buls, otrajā vietā Leila Helga Sāra Tolstika un trešajā vietā Loreta Amsila. Optimist klase bija viskuplākā ar 13 dalībniekiem. Kopvērtējumā uzvarētājs Kārlis Dubra, otrajā vietā Emīls Haralds Amsils un trešajā vietā Artjoms Lesovs. B grupas ieskaitē uzvarētāja Kristiāna Paula Sīmane, otrajā vietā Ulla Katrīna Dubra un trešajā vietā Gustavs Gronskis.

Paldies sacensību organizātoram un tiesnesim Tomam, kā arī jahtu tiesnesim Kārlim. Paldies Uģim par sagādātajām garšīgajām Nākotnes balvām uzvarētājiem. Paldies Dzintaram un Amberspars par skaistajām koka balviņām. Paldies pavārēm Kristīnei, Evai un Aigai par gardo zupu un paldies Madaram par ugunskuru un sagādi.

Visi rezultāti un foto galerija atrodama ŠEIT (regates mājas lapā).

Šosezon vēl tiksimies Engurē, un ne vienu reizi vien!

Leave a comment